Bekvämlighetszonen är en vacker plats – men inget växer där

73

På Smocka måste alla vid något skede stiga utanför sin bekvämlighetszon. Det spelar ingen roll om du jobbar på redaktionen som reporter, producent, studiovärd eller chef. Livet gör inte det alltid lätt för oss, men det är från de jobbiga och obekväma situationerna man lär sig mest.

Dagarna på Smocka är ofta långa, man känner sig osäker på om man gör rätt, man blir för självkritisk och tycker att ingenting som man gör är tillräckligt bra. Samtidigt är det ändå så roligt och förbereder dig på så mycket som kommer att hända och krävas av dig i arbetslivet.

Det här är mitt tredje och sista år på Smocka och jag kan konstatera att det verkligen varje år har varit en otroligt fin möjlighet som ibland i stunden kanske har känts jobbig. Det är inte alla som får chansen att faktiskt prova på hurdant jobbet är i praktiken före man ska ut i det riktiga arbetslivet! Smocka har även givit oss chansen att få testa våra egna idéer och se vad som fungerar och vad som inte gör det.

Under de här tre senaste åren har vi också fått prova på många olika roller inom en redaktion och jag har fått en klarare bild av vad det egentligen är som jag tycker om att jobba med. Den här bilden har dock inte klarnat när jag har befunnit mig i min egna trygga bubbla och gjort sådant som jag vet hur man ska göra och som jag tycker att är lätt. Det är när jag har varit tvungen att utmana mig själv som jag har kommit steg för steg närmare till att veta vad jag vill göra i framtiden, och det är jag extremt tacksam för!