Synen på Helsingfors ändrades efter Smocka

103
Processed with VSCO with kk1 preset

Min skoldag har idag bestått av att turista i min egen stad, producera en kortfilm, njuta av vädret och gå många tusen steg. Rätt härligt faktiskt.

Har fått göra väldigt skojiga och kreativa saker den här veckan. Producerat flera kort-filmer och jobbat runtomkring i Helsingfors – på spårvagnar, i parker, på gator, i trafiken. I början av veckan gjorde jag och Daniel en Vox pop exempelvis. En annan dag gjorde vi en skämtvideo om Mark Zuckerberg.

Vissa av platserna vi besökte idag eller korsade påväg till något annat har jag aldrig varit på förut. Vi funderade kring vår bild av Helsingfors som växer sig större hela tiden. Min syn på Helsingfors före jag flyttade hit (Mannerheimvägen, Alexandersgatan, Järnvägstorget, senatstorget) i jämförelse med vad den är nu är inte på något sätt lika alls. Den där kartan är så mycket större, Helsingfors är så mycket större.

Överlag har veckan på Smocka har varit väldigt rolig och jag hade gärna varit några veckor till. Jag har lärt mig flera saker och fått jobba med roliga idéer.

Skribent: Anna Betlehem