Allt började då Tika Sevón Liljegrens kompis Annette Lundell ville söka in till tv-programmet X Factor Suomi som duo. Till programmets koncept hör att man kan söka in både som enskild sångare eller som duo eller grupp.

– Jag ville söka själv, men tack vare Annette är jag här. Jag älskar musik och ville testa på det här. Jag vill livnära mig på musik, säger Sevón Liljegren.

Sevón Liljegren gick vidare från den första auditionen och blev en del av sångerskan Saara Aaltos team. Aalto deltog själv i den brittiska versionen av programmet för ett par år sedan och blev tvåa. Nu representerar Aalto Finland i Eurovision Song Contest i Lissabon.

Eftersom Sevón Liljegren inte själv pratar finska, berättar hon att hon pratat engelska med Aalto och sitt team. Hon har inte stött på något problem under tiden och menar att allt fungerat riktigt bra.

 

”Det känns så bra att vara med i final, faktiskt bra!”

 

– Jag har fått jättemycket stöd av Saara, hon har stöttat mig ända sen början och lärt mig mycket. Det känns jättebra att arbeta ihop med henne.

Sevón Liljegren har alltid varit intresserad av att sjunga och musiken är hennes stora passion. Hon har varit aktiv inom många kulturprojekt i Raseborg – till exempel i Raseborgs sommarteaters musikal Footloose förra sommaren.

Nu är programmet redan på slutrakan och Sevón Liljegren hör till de två finalister som kommer att tävla om vinsten i X Factor Suomi på söndagskvällen 6 maj.

–  Det känns så bra att vara med i final, faktiskt bra! Jag tänkte nog att jag skulle gå igenom de första delstegen, men inte att jag skulle komma så här långt!