Vem har större hjärta, Liverpool eller Roma? – en riktig rysare väntar i Champions League

387
Fansen tror på förhandsfavoriten Liverpool. Bild: Flickr/Eric Kilby

ANALYS. Liverpool går som förhandsfavorit i Champions League semifinalen men Roma kan fortfarande överraska Liverpools försvar. Efter en lång paus för bägge lagen i semifinal kan vi se framemot en riktig rysare i kväll.

Det är första gången på tio år som Liverpool tagit sig till en semifinal i Champions League, senaste gången de spelade semifinal blev det förlust och uttåg mot Chelsea FC.

AS Roma har senast spelat en europeisk semifinal 1984, då de mötte skotska Dundee United som de slog ut. I finalen förlorade de ändå mot just Liverpool.

Eftersom det är många år sedan som båda lagen spelat en semifinal i europeiskt sammanhang, lär båda lagen vara väldigt ivriga att ta sig till final.

Liverpools giftiga anfallstrio kommer inte att sakta ned i semifinalen.

Tisdagens semifinal mellan Liverpool FC och AS Roma spelas på Anfield i Liverpool.
Det lär bli två hårda och jämna matcher mellan lagen, Roma ligger på en tredje plats i italienska Serie A men med tanke på att de slog ut spanska FC Barcelona i kvartsfinalen lär självförtroendet hos Romaspelarna vara på topp.

Liverpool ligger också på en tredje plats i engelska Premier League, även spelarna i Liverpool lär ha självförtroendet på topp efter att ha slagit ut Manchester City, ett lag som redan säkrat Premier League titeln och som på förhand var storfavoriter att vinna hela Champions League.

Liverpool kommer att dra det längre strået och ta sig till final. Deras offensiva trio med Mohamed Salah, Roberto Firmino och Sadio Mané har stått för sammanlagt 51 av Liverpools totalt 80 gjorda mål den här säsongen i Premier League och jag tror inte att de kommer att sakta ner under semifinalen heller.

Roma ska absolut inte räknas ut. De förlorade första matchen mot Barcelona som spelades på Barcelonas hemmaplan med 4-1 men sedan gjorde de en grym match på hemmaplan och vann med 3-0. Ifall Roma förlorar på bortaplan i dag så är det absolut en möjlighet att de vinner hemma mot Liverpool.

Bli inte förvånade ifall Roma är med och sparkar finalsparken

Detta lyckades de med mot Barcelona, ett lag som många runt om i världen anser vara världens bästa klubblag. Romas bosniske striker Edin Džeko har gjort 14 mål i Serie A, att han överraskar Liverpools backar och lyckas i målgörandet är alltså ingen omöjlighet.

När man kollar oddsen på vilket av de två lagen som går till final så håller majoriteten Liverpool som favoriter och Roma som underdogs.

På grund av Liverpools giftiga anfallstrio ser jag dem som favoriter, men bli inte förvånade ifall det är Roma som är ett av lagen under finalsparken den tjugosjätte maj!