En bild i timmen en dag under Smocka

464

I mitt inlägg får ni följa med en av mina dagar under Smocka. Jag har tagit en bild varje timme under Smockas sista arbetsdag, torsdagen den 3 maj. Jag har under den här veckan fungerat som some-producent, det vill säga handlett some-teamet och planerat hur och vad vi ska publicera på Smockas sociala medier.

Kl. 9.15 Producentens dag börjar egentligen vid 8.15 med producentmöte, men mina bilder börjar vid 9.15 med möte i små grupper och sedan stormöte med hela redaktionen. Den här dagen höll jag stormötet tillsammans med Roni från radion.

Kl. 10.15 Arbetet på redaktionen är i gång, jag har satt igång mitt team och kollar runt på vår webbsida för att hitta någonting att dela på Facebooksidan.

Kl. 11.15 Jag kokar vatten och dricker en kopp te efter att ha lyssnat på dagens första telegramnyheter.

Kl. 12.15 Jag hjälper studiovärdarna till fredagens radiomagasin att ta sin puffbild och publicerar den sedan på Instagram och Facebook.

Kl 13.15 Nationella stadscykeldagen till ära går vi ut för att ta en boomerang till Instagram på min someredaktör Charlotte då hon cyklar stadscykel.

Kl. 14.15 Videoredaktörerna i some-teamet är tillbaka på redaktionen och Charlotte hjälper Walter med textning i dagens video.

Kl. 15.15 Vi har ett eftermiddagsmöte med alla producenter, för att gå igenom vad som sker på redaktionen och diskutera eventuella utmaningar.

Kl. 16.15 Jag hjälper mina some-redaktörer med deras Smoggen inlägg och publicerar dem under eftermiddagen.

Kl 17.15 Efter som jag även är föreningsaktiv avslutar jag dagen med att fylla redaktionens kylskåp med mat till fredagens morgonmål, som journalisternas ämnesförening J-Komm bjuder på.

 

Mette Bergh