Klimatdemonstranter gripna i London

Den brittiska klimatgruppen Extinction Rebellion har planerat organiserade demonstrationer i 30 länder under de kommande dagarna. Klimatgruppen vädjar till regeringen om att koldioxidutsläppen ska nollställas till år 2025.

Det var på måndagen som tusentals personer demonstrerade utanför fyra välkända sevärdheter i London, nämligen Waterloo Bridge, Marble Arch,  Parliament Square och Oxford Circus.

Extinction Rebellion skrev på Twitter på tisdagsmorgonen att de vägrar ge sig antingen tills det giftiga systemet ändras eller tills alla demonstranter är arresterade. Några demonstranter klistrade till och med fast sig i en lastbil för att polisen inte skulle kunna föra dem därifrån. Demonstranterna blockerade vägar under hela dagen men när det började skymma fick poliserna nog och började arrestera demonstranter på Waterloo Bridge. Polisen arresterade totalt 113 personer. Majoriteten av de arresterade är misstänkta för ordningsstörning.

Källa: bbc, the guardian, omni.se

 

Senaste nytt

Tidningen 3/23

Kiasma har två nya queer-temade utställningar Hur cykelvänligt är Helsingfors? Kan man fira vappen utan alkohol? Vägarbeten i Helsingfors – störande eller nödvändiga? Havis Amanda tar en semester Studentteaterns nya produktion Energi – men till vilket pris? Måsar skapar kaos vid torgen ”Tatueringar är mitt sätt att uttrycka mig själv” Rädda maten!