Våren är inte här ännu meddelar FMI

Trots att man från och med idag höjer hastighetsbegränsningar till sommarhastigheter, så lönar det sig att vara försiktig på vägarna.

Finlands meteorologiska institut varnar för mycket dåligt väglag under början av veckan. Trots den ovanligt varma våren vi fått njuta av hittills, så är vintern på väg tillbaka.

Yles meteorolog Matti Huutonen säger på Twitter att förutom regn har vi ett lågtryck att vänta oss, och kalla vindar från norr. Han säger även att väglaget inte bara ska vara dåligt, utan mycket dåligt.

FMI meddelar att man i mellersta Finland i värsta fall kan vänta sig upp till 30 centimeter snö under de kommande dagarna. Med andra ord kan det löna sig att vänta med att byta till sommardäck.

Trots att vi tidigare idag skrev om att hastighetsbegränsningarna höjs till sommarhastigheter, hälsar både FMI och vi från Smocka-redaktionen att det lönar sig att ta det lugnt och försiktigt i trafiken.

Källa: Yle, STT

 

Senaste nytt

Tidningen 3/23

Kiasma har två nya queer-temade utställningar Hur cykelvänligt är Helsingfors? Kan man fira vappen utan alkohol? Vägarbeten i Helsingfors – störande eller nödvändiga? Havis Amanda tar en semester Studentteaterns nya produktion Energi – men till vilket pris? Måsar skapar kaos vid torgen ”Tatueringar är mitt sätt att uttrycka mig själv” Rädda maten!