Sanna Marin får pris i Tyskland

Framtidspriset delas ut för andra gången och i år är det Sanna Marin som belönas för hennes insatser för att förbättra världen.

Finlands statsminister Sanna Marin belönas med Helmut Schmidts framtidspris. Priset delas ut årligen till en person som främjat samhället och demokratin. Marin belönas för hennes exemplariska insats under coronapandemin samt hennes strävan att förbättra världen. Enligt Helmut Schmidts styrelse är Marin en ”banbrytande europeisk medborgare som har klara värderingar”.

Styrelsens ordförare Uwe Jean Hauser säger att det finns ett klart tecken på att mänskligheten och planeten behöver mera stöd för fred, frihet och miljön. Enligt Hauser har Marin arbetat för att göra ”Finland, Europa och hela världen tryggare, rättvisare och grönare.”

Senaste nytt

Tidningen 3/23

Kiasma har två nya queer-temade utställningar Hur cykelvänligt är Helsingfors? Kan man fira vappen utan alkohol? Vägarbeten i Helsingfors – störande eller nödvändiga? Havis Amanda tar en semester Studentteaterns nya produktion Energi – men till vilket pris? Måsar skapar kaos vid torgen ”Tatueringar är mitt sätt att uttrycka mig själv” Rädda maten!