Stockmann ansöker om företagssanering – Coronapandemin orsakade kundförlust

Varuhuset Stockmann har ansökt om företagssanering eftersom mängden kunder minskat drastiskt på grund av coronaviruset. Företagssaneringen gäller inte dotterbolaget Lindex eller varuhusen i Baltikum.

 

Trots att försäljningen på webben har ökat både i dotterbolagen och i varuhusen under coronapandemin, täcker det inte den ekonomiska förlusten som uppstått då kunderna på varuhuset minskat, meddelar företaget i sitt pressmeddelande.

Styrelseordförande Lauri Ratia säger att saneringen inte betyder att Stockmann kommer försvinna från gatorna.

Bolagets styrelse bestämde att ansöka om företagssanering för Stockmann Oyj Apb:s del eftersom de anser att företaget fortfarande har potential att fortsätta och kan återupplivas. 

Ratia menar att saneringen inte har någon större inverkan på konsumenterna, åtminstone inte för tillfället. De nuvarande öppethållningstiderna gäller tillsvidare. 

Som förnyande åtgärd är företagssaneringen inte en ny idé för företaget. Enligt Ratia har Stockmann gjort mycket jobb för att förnya och utveckla sin affärsverksamhet både när det gäller Stockmann och dotterbolaget Lindex.

De uppskattar att åtgärderna kommer att resultera i ett uppsving senast 2021.

Källor: Yle, HBL 

Senaste nytt

Tidningen 3/23

Kiasma har två nya queer-temade utställningar Hur cykelvänligt är Helsingfors? Kan man fira vappen utan alkohol? Vägarbeten i Helsingfors – störande eller nödvändiga? Havis Amanda tar en semester Studentteaterns nya produktion Energi – men till vilket pris? Måsar skapar kaos vid torgen ”Tatueringar är mitt sätt att uttrycka mig själv” Rädda maten!