Recept: Chokladfondant

Den här efterrätten passar perfekt för dig som älskar choklad. Ersätt munkarna med dessa bakverk i år så får du en ny twist på vappen.

Ingredienser:

100g smör

1 dl socker

2   ägg

1 ½ dl vetemjöl

½ tsk bakpulver

1 msk kakaopulver

100g choklad

 

Gör så här:

Steg 1. Vispa smöret (mjukt smör i rumstemperatur) med sockret. 

Steg 2. Tillsätt äggen en åt gången och vispa smeten. 

Steg 3. Tillsätt resten av de torra ingredienserna.

Steg 4. Smält chokladen i mikron och blanda den in i smeten. 

Steg 5. Använd en muffinsplåt för smeten. Lägg muffinsplåten i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter. Fondanten får bli mjuk i mitten så låt den inte vara för länge i ugnen.

Serveras varm.

Senaste nytt

Tidningen 3/23

Kiasma har två nya queer-temade utställningar Hur cykelvänligt är Helsingfors? Kan man fira vappen utan alkohol? Vägarbeten i Helsingfors – störande eller nödvändiga? Havis Amanda tar en semester Studentteaterns nya produktion Energi – men till vilket pris? Måsar skapar kaos vid torgen ”Tatueringar är mitt sätt att uttrycka mig själv” Rädda maten!