Över 80 döda i trängsel på välgörenhetsevenemang i Jemen

Minst 85 personer har dödats och över 300 människor har skadats.

Hundratals människor hade samlats och deltog i välgörenhetsevenemang i Sana  huvudstaden i landet. Evenemanget ordnades inför helgen, Eid- al Fitr som avslutar heliga fastemånaden Ramadan. Döda och skadade har förts till närliggande sjukhus och de ansvariga för välgörenhetutdelningen har arresterats.

I en video som sändes på huthirebellernas tv-kanal Al Masirah ser man kroppar som är ihoptryckta med varandra, och människor som försöker klättra på varandra för att komma ur folkmassan. Beväpnade huthirebeller sköt varningsskott i luften för att få kontroll över folkmassan. Ett av skotten träffade en elledning som exploderade och det orsakade panik.

Källa: Svenska Yle

Senaste nytt

Tidningen 3/23

Kiasma har två nya queer-temade utställningar Hur cykelvänligt är Helsingfors? Kan man fira vappen utan alkohol? Vägarbeten i Helsingfors – störande eller nödvändiga? Havis Amanda tar en semester Studentteaterns nya produktion Energi – men till vilket pris? Måsar skapar kaos vid torgen ”Tatueringar är mitt sätt att uttrycka mig själv” Rädda maten!