test

Fastlagstisdagen med blöta skor

När jag och Niklas von Lüders blev skickade till Laskiaisrieha i Brunnsparken för att filma en live-video blev jag först skeptisk, eftersom min kunskap inom teknik är 0. Jag skulle sköta filmandet och ljudet medan Niklas var reporter.

Det var kallt och slaskigt ute då vi gav oss iväg. Vi gick från Kronohagen till Brunnsparken och märkte i ett tidigt skede att tygskor inte var en god idé. Då vi anlände till parken såg vi studerande i halare gå runt bland stånden. Då klockan närmade sig 12.30 startade vi vår sändning. Vi gick runt och försökte hitta svenskspråkiga personer att intervjua – vilket ibland visade sig vara lite knepigt. Klockan 13.00 drog fastlagstävlingen igång där olika studerande tävlade i pulkåkning. Det var roligt att se olika lösningar och kreativa idéer på pulkor. Den mest imponerande var troligen bastun som var byggd på en pulka.

Efter två timmar i det kalla kände vi oss både trötta och frusna och bestämde oss för att ta vårt pick och pack och återvända till redaktionen. Nervositeten över min okunnighet med tekniken hade släppt och sist och slutligen hade jag en otroligt rolig upplevelse. Vi hade båda blöta sommarskor på oss men glömde snabbt bort kylan då vid möttes av applåder vid redaktionen.

Text: Irina Ruusuvuori

Här hittar du höjdpunkterna i Irinas och Niklas fastlagsfest-livesändning.

Senaste nytt