Hybrid journalistik

Under mina snart två år av studier har det diskuterats mycket om hur journalister måste vara så kallade hybrider. Kort sagt kunna allt som ingår i journalistens arbete, inte bara skriva bra texter. Efter en vecka som både teknisk- och nyhetsproducent för radio smocka kan jag konstatera att vikten av mångsidiga uppdrag och övning är betydligt större än jag trott.

Jag är övertygad om att studeranden i framtiden också skulle ha nytta av att få en så kallad ”tuplanakki”, alltså en dubbeluppgift. Jag har själv under veckans gång lärt mig mycket nytt och framför allt lärt mig att hålla lugnet trots det finns mycket att göra.

Det jag vill komma fram till är att min dubbeluppgift motsvarar verkligheten på ett annat sätt än om man endast fokuserar på en uppgift. På många radiostationer fungerar det just så att man som redaktör också måste har koll på tekniken. Jag hoppas så många som möjligt får prova parrallellt på samma uppgifter som jag under nästa års smocka.

Jag vill tacka alla som hjälpte till med magasinet i dag och under hela veckan! Myten om nokiatelefoner stärktes då mixern gick sönder efter ett försök att mixa en telefon.

Tack för mig, hörs nästa år igen!

-Freppa

 

Senaste nytt