Minnen från Smocka 2018

Smocka veckornas bästa: De olika rollerna jag fått prova på. Att få göra layouten till tidningen en vecka var verkligen ett roligt uppdrag enligt mig som tycker om det visuella och estetiska. Och att få prova på att vara producent för tidningen en vecka. En mycket värdefull erfarenhet det också. Och allt detta med trevliga och duktiga kollegor!

Smocka veckornas motto: ”Allt ordnar sig bara det blir en tidning till fredag”

Smocka veckornas mest oväntade: Att det heter en avokado, flera avokadoR och EN freak och inte ett freak!?!?

Smocka veckornas sämsta: när bläcket tog slut i kopieringsmaskinen när vi höll på att printa tidningen. Och efter att ha läst artikeln om hur man piffar till balkongen inför sommaren, inse hur förskräckligt ful ens egen balkong är.

Smocka veckornas läskigaste: Att upptäcka stavfel, bortglömda element och andra layout missar i de slutgiltiga tidningarna.

Smocka veckornas godaste: Allt gott vi mumsade på när vi gjorde layouten och för att inte glömma kakorna på sista dagen!

Smocka veckornas främsta lärdomar: Att en producent bör vara organiserad, lyhörd för reportrarnas behov och ha mycket ideér till artiklar. Och att en layoutare bör kunna layoutprogrammen utan och innan för att kunna skapa obehindrat, våga experimentera för att hitta på nytänkande layout och gärna följa med design och konst för inspiration.

Smocka veckornas främsta fundering: Om reiki-behandling faktiskt fungerar?

Smocka veckornas mest spännande: att se slutresultaten av tidningarna och att få hålla tidningen du layoutat och tidningen du producerat i händerna!

Smocka veckornas känslosammaste: Nikas avslutningstal. Då blev det sorgligt för jag insåg att detta var sista året på Smocka. Det har alltid varit pirrigt, läskigt och spännande innan Smocka-perioderna men vi har alltid gått därifrån modigare, mer erfarna och inspirerade.

Tack för att jag fått vara med och uppleva Smocka!

 

Senaste nytt