Öppna bar i källaren.

Har du alltid drömt om att starta en egen bar hemma? Eller är det för dyrt för att gå till en riktig bar? Då är det bestämt, du måste öppna en egen bar hemma. Men vad kommer du behöva?

Om man börjar med vilken sprit det lönar sig att köpa finns information om det i olika guider på nätet och i böcker. Här är listat de fem du kommer behöva för att göra de flesta drinkar människor kan tänkas vilja ha.
En av de viktigaste sakerna att börja med är whiskey. En någorlunda bra bourbon från Kentucky är det bästa alternativet eftersom man kan dricka den rakt eller blanda med nästan vad som helst. Till exempel whiskey med cola är en favorit hos många.

Till näst behöver du en vodka. Nej inte Kossu, VODKA! Det bästa med vodka är att man inte behöver söndra plånboken för att hitta en god vodka. Det viktiga är att komma ihåg är att en sädesvodka passar bättre till drinkar medan en potatisvodka kan vara bättre att dricka rakt.

Till näst tequila. En vit tequila är perfekt för att göra Margheritas av. Många älskar också att shotta tequila så se till att ha citron och salt nära flaskan.

Sen behöver du gin, perfekt för martinis och den klassiska Gin and Tonic. När det kommer till gin är smaken delad precis som baken. Vissa menar att man behöver en starkt kryddad gin medan andra vill ha en mer svag gin. Här måste alla bara pröva sig fram.

Sist bland spriten behöver du rom. Bland rom finns det vit och mörk och det kan löna sig att hitta en gyllene medelväg mellan de två. En lite söt rom passar att blanda med. Många älskar här också det enkla alternativet av rom blandat med cola. Dessutom kan man göra en fejkad Caipirinha.

Men sådär annars då?

Förutom spriten behöver du ju såklart det som gör en shot till en drink. Du behöver söt och torr Vermouth, med dem kan du göra allt från en Summertime till en enkel vodka/gin martini. Du behöver så kallad barsirap det finns många recept på nätet men egentligen är det bara socker och vatten. Den sparar den tiden du skulle använda till att tillsätta socker och blanda drinken så att sockret löser upp sig till exempel i en Mojito behöver du mycket socker då räddar barsirapen dagen. Angostura bitter är ett absolut måste. Det finns olika bitters där ute i världen men Angostura är den bästa, den här gör exakt som den heter din drink lite mer bitter, den räddar dagen om till exempel en drink blir för söt. Den används också i olika drinkar som i en riktig Old Fashioned.

Sen såklart de olika lätta drickorna du ska blanda med såsom tonic-vatten och vichy, många vill ha vichy i sin gin istället för tonic för att spara på kalorier. Dessutom är ju en gammal finsk favorit Kossu-vichy, du kan såklart göra en bättre version eftersom kossu bara duger till att rensa avloppen med. Cola är också ett måste för varje bar eftersom alla spritsorter du just inhandlat passar perfekt tillsammans med Cola, om du vill kan man ju alltid blanda energidryck i olika drinkar. Här måste du söka och hitta recept som passar dina smaklökar. Diverse frukter lönar det sig också att ha, citron och lime är måsten men de andra efter egen smak.

Nu är din alldeles egna bar färdig. Så nu kan du sätta dig i soffan och känna dig som en vardaglig James Bond med en Martini i handen. Kom ihåg bara att om du bjuder hem gäster kommer din bar snabbt förvandlas till ett skåp.

Kom ihåg att man inte måste dricka alkohol för att ha roligt och Tonic Light smakar så beskt så man nästan tror att det är en drink.

Senaste nytt