test

Rätt plats, fel tid

Den första uppgiften jag hade på Smocka som videoreporter var att göra en video om hur samedagen firas i Helsingfors. Vi började planera tillsammans med gruppen hur vi skulle jobba, och sedan började vi läsa oss in på ämnet. Ett tag senare, då alla i gruppen visste betydligt mera om samer än vi gjort på morgonen, samlade vi ihop utrustningen och gav oss iväg.

Vi hade några event vi skulle gå och filma. Det första eventet låg precis intill ett byggarbete. Ljudet från byggarbetet hördes tydligare än det vi kommit för att lyssna på. Detta gjorde det omöjligt för oss att lyckas få något publicerbart videoinnehåll från hela eventet. Men det var inte någon katastrof, vi hade ju det andra eventet vi skulle till senare på eftermiddagen.

Redo med utrustning och reportrar kommer vi till Narinken där eventet skulle ta plats. Vi förväntade oss musik, människor, uppträdanden, m.m. När vi kommer fram är hela Narinken öde, bortsett från några människor som går över torget. Vi är ju på rätt plats, vi är där rätt tid, hur är det så tomt? Efter en stund av funderande och googlande kom vi fram till vad som hade gått fel, eventet hade varit redan några år sedan. Det meningen att vi skulle producera en video, men vi lyckades endast skrapa ihop några foton från den här dagen. Det var inte precis den mest motiverande starten måste jag medge. Jag hade kommit till Smocka taggad och redo för de kommande två veckorna, och så började det så här. Men nu lärde jag mig i alla fall en viktig sak, kolla alltid datumet extra noga, speciellt årtalet!

 

Vera Koskeli

Senaste nytt