Rinkeby. Vad fan håller vi på med?

Rinkeby, Rinkeby. Förorten och polisen har fortsatt sina boxningsmatcher. Vi har sett och hört det här förr. Våldet i förorten har ju vuxit de senaste åren och man kan ju fråga sig varför det inte görs något annat åt saken än att polisnärvaron höjs.

– Polisjävlar, nazistsvin. Har det säkert vrålats hela natten. Det brukar väl vara sången ungdomarna med skidmask tar till så fort polisen petar på en av deras kamrater. De börjar bli trötta på polisens hårda aktioner i förorterna. Vilket är helt förståeligt.

Polisen svarade med att skjuta vilt mot folkmassan. Svensk polis kom ut med pressmeddelande där de uppgav att de skjutit för att träffa. Nästan så att de skryter om det. Vad betyder det? Försöker Sveriges polis aktivt meja ner ungdomar för att få bukt på förortsvåldet?

Det hela påminner om filmen Harry Brown med Michael Caine men knappast kommer väl tonåringarna nära våldsamheterna i filmen.

Nej, Nej. Är det faktiskt värt att det kommer artikel efter artikel om de små slagsmålen i Rinkeby? Varför? Ska det fokuseras så mycket på våldet istället för problemen och alternativa lösningar? Dessutom har det ju hänt mycket annat, Trump har ju valt en skallig rådgivare och en gammal ryss har kolat av. Det är väl sexigare än våld?

Jag avskyr sportresultat men jag läser hellre om stickningstävlingen i Norge än Sveriges inrikesminister som basar på likt en känd diktator om att det behövs mer polisbevakning och fler poliser i förorten. Lös era problem istället. Att kasta pengar och vapen på problem har mänskligheten försökt med sen vi kom till och bevisligen har det inte fungerat tidigare. Så varför skulle det fungera nu?

Kanske man kunde ge ungdomarna något att göra istället för att öka polisnärvaron? Eller kanske man skulle göra reality-TV av hela grejen. Hur långt kan man gå utan att det görs något åt situationen?

Sätt det på en betalkanal och snart skulle det inte finnas förorter eftersom alla skulle ha råd att flytta till en takvåning på Östermalm.

Senaste nytt

Tidningen 3/23

Kiasma har två nya queer-temade utställningar Hur cykelvänligt är Helsingfors? Kan man fira vappen utan alkohol? Vägarbeten i Helsingfors – störande eller nödvändiga? Havis Amanda tar en semester Studentteaterns nya produktion Energi – men till vilket pris? Måsar skapar kaos vid torgen ”Tatueringar är mitt sätt att uttrycka mig själv” Rädda maten!