test

Tack för i år

Vad ska man ens skriva hit? Kanske jag kör med det gamla goda:

Smocka var roligt, jag lärde mig jättemycket och alla var trevliga.

De två senaste påståendena var i alla fall sanna, men fjolårets Smocka var enligt mig roligare än i år. Då fick man arbeta intensivt (även om jag gör allt annat än arbetar på 100% av alla bilder från fjolårets Smocka) i hela fem veckor. Nu var jag bara producent i en vecka och det var allt. Plus att det kändes som att den producentrollen jag hade var rätt så onödig.

Det kändes mer stressigt än förra året också. Då hade man en dag på fem veckor som man läste upp telegram. Nu hade jag 4 dagar av det under en vecka. Självklart läste jag inte upp telegrammen själv, men det är ju den enkla biten. Det jobbiga är att hitta nyheter och skriva dom på ett sätt så man själv har lätt att läsa dom.

Nu hade telegramreportrarna för lätt när de fick ha en producent med dom som hjälpte dom med varje ord och nyhet. Det kändes som att min tid slöstes bort, jag kunde ha hjälpt till på redaktionen på många andra sätt men istället hade vi två personer som satt och skrev nyhetstelegram, när det räcker med att en gör det.

Som tur hittade jag några andra saker att göra under de senare dagarna så jag inte kände mig helt onödig.

Trots att det låter skit var det nog ändå kul och jag lärde mig väldigt mycket om att, kanske mest på kursen innan smocka började, vara i en ”ledande” roll. Så var det kul att än en gång vara på Smocka redaktionen, som lätt är den bästa redaktionen jag någonsin har varit på och kanske kommer att vara på.

Senaste nytt