Tekniken är inget monster

När jag fick veta att jag kommer att vara teknisk producent under min Smockavecka blev jag skitnervös. Ska jag, med en teknisk begåvning mer eller mindre begränsad till användningen av iPhone, plötsligt vara den som har koll och vet allt om tekniken för radio?

Aldrig i livet, tänkte jag. Till en början.

Efter att på måndag morgon ha gått igenom mina arbetsuppgifter med (Bo-)Fredrik kände jag mig direkt lättare till mods. Det hela kändes till och med överkomligt. Nu vet jag inte ännu vad magasinsändningen innebär för min del, men knappast är det mycket svårare än hittills, alltså främst en massa små grejer att komma ihåg och att trycka på space under rätt sekund under sändningen. Och att hjälpa ettorna med klippet, som jag redan från tidigare kan.

Jag kanske inte har att göra med den mest komplicerade tekniken här under Smocka. Men för mig är det ändå ett stort steg att själv få prova, och märka att det faktiskt inte är så skrämmande och komplicerat som jag trott. Tekniken är inget monster, utan någonting som alla kan lära sig hantera genom att modigt testa och våga misslyckas.

Nu kanske jag också vågar ta tag i mer avancerade tekniska uppgifter i framtiden. Kanske jag äntligen vågar stifta närmare bekantskap med skolans stora, stygga videokamera med en massa mystiska knappar jag aldrig hittills vågat trycka på. Testa och se vad som händer, det kommer man långt med. 

Sarah Lönnqvist

Senaste nytt