Teknikens underbarn

Vem hade trott att Johan Myrskog en dag skulle instruera andra i att använda photoshop? Eller ha koll på vad som kommer ut på Instagram.

Jag är inte vad man kallar en ”teknisk snubbe”. Jag har absolut noll intresse och tålamod med allt som kräver tekniskt kunnande. Jag kan inte för allt i världen förstå vad i tekniken som potentiellt kunde intressera en människa. Jag uppskattar tekniken så länge den fungerar, men fungerar den inte så står jag handfallen och klagar ilsket på klåpare som satt ihop maskinen eller dataprogrammet. Något karikerat. Inte mycket.

Där fick jag mig sedan då jag första veckan på Smocka insåg att jag ju nog kan mycket mer om datorer och program än vad jag vill erkänna. Förvånansvärt mycket sitter trots allt i den egna inställningen. Man har ju olika preferenser och intressen men det är onödigt att döma ut sig själv som okunnig då det egentligen handlar om ovilja att befatta sig med något.

Den visdomen har jag fått med mig från vecka ett på Smocka. Nu ska jag fortsätta praktisera den lärdomen och layouta lite i indesign. Inte direkt frivilligt men trots allt väldigt nyttigt.

Senaste nytt

Tidningen 3/23

Kiasma har två nya queer-temade utställningar Hur cykelvänligt är Helsingfors? Kan man fira vappen utan alkohol? Vägarbeten i Helsingfors – störande eller nödvändiga? Havis Amanda tar en semester Studentteaterns nya produktion Energi – men till vilket pris? Måsar skapar kaos vid torgen ”Tatueringar är mitt sätt att uttrycka mig själv” Rädda maten!