test

TIO LÄRDOMAR FRÅN SMOCKA 2017

TIO LÄRDOMAR FRÅN SMOCKA 2017

  1. VAR SNÄLL MED VARANDRA, ÄVEN PRODUCENTEN BEHÖVER EN KRAM!
  2. BÖRJA I TID, DET TAR LÄNGE ATT FÅ TAG PÅ STUDIOGÄSTER, SÄRSKILT VID SVÅRA FRÅGOR.
  3. LOTTA INTE UT ETT HUSDJUR ELLER GE BORT DEM I PRIS, FÖR DET ÄR FÖRBJUDET!
  4. KOM IHÅG ATT LÄRARANA ÄR TILL FÖR ATT LÄRA ER, FRÅGA, FRÅGA, FRÅGA.
  5. TA EN PAUS OCH DELA PÅ EN BULLE DÅ OCH DÅ!
  6. TA INTE ILLA UPP PÅ DET PERSONLIGA PLANET OM DIN IDÉ INTE FUNGERAR ENLIGT PRODUCENTEN, DET KANSKE INTE BARA FUNKAR I RADIO.
  7. SVARA INTE TILLBAKA ”VA?” OM DU INTE HÖR VAD TEKNIKPRODUCENTEN SÄGER I HÖRLURARNA UNDER SÄNDNING, DET KAN BIDRA TILL EN MYCKET MYSTISK SITUATION I SÄNDNINGEN!
  8. FEEDBACKEN ÄR TILL FÖR ATT FÖRBÄTTRA ”PRODUKTEN”, LÄR DIG ATT GE OCH TA DET MED ETT LEENDE PÅ LÄPPARNA…..
  9. KOM IHÅG ATT VÄCKA JANNE OM HAN SOMNAT
  10. MIXA INTE EN NOKIA TELEFON! MIXER GÅR SÖNDER OCH DET BÖRJAR RYKA!

Vi var båda studiovärdar under den sista Smockaveckan. Det var jättespännande att få jobba i ett så stort team som fokuserade på att göra ett program.
Det bästa med samarbetet var att vi kunde alla jobba tillsammans i studio rummet, höra vad reportrarna höll på med och hur producenterna hjälpte till med klippen.
Manusarbetet kan vara hårt malande, men i det långa loppet tjänar det att jobba flitigt, och sedan slänga bort det för att det ska låta naturligt.

Det kanske mest spännande momentet den här veckan var Smocka testar då vi skulle testa hur pass hållbar en nokia 3310 är. Tyvärr fick vi inte tag på en äkta Nokia 3310 men vi bestämde oss för att ta lite nyare, men ändå gamla modeller av Nokia. Eftersom vi inte hade någon aning om hur det skulle gå så var det ju väldigt spännande när vi kom till momentet i sändningen och det dessutom var LIVE!!!

Vi trodde inte våra ögon efter vattendoppet att telefonerna fungerade, men att smoothiemixern gick sönder, kunde vi inte föreställa oss.

Överlag har det varit en lärorik vecka, vi har utvecklats inom manusskrivande och manusläsande, lärt oss att hantera intervju situationer i livesändning och framför allt hade vi super roligt under radiosändningen.

Tack för allt, kanske ni hör oss på radio någon gång igen!

Hälsningar, Hanna och Janne.

 

Senaste nytt