test

Vad krävs av en ledare på Smocka?

Att kunna vara på flera ställen samtidigt skulle definitivt vara ett bonus! Då det tyvärr inte är möjligt att samtidigt svara på flera frågor och bolla idéer blir en utmärkt kommunikationsförmåga helt nödvändig.

Jag ville ju så gärna vara på flera ställen. Veckan var väldigt rolig och alla reportrar jobbade otroligt bra! Jag var webbproducent under Smockas första vecka för sexton videoreportrar och fem webbreportrar, men hade som tur hjälp av både vår SoMe producent och en till webbproducent de två första dagarna.

Jag ville ändå ha mera tid att sitta ner i lugn och ro, läsa texter och grundligt ge feedback. Det är en svår balans, mellan att vara ledare och bara en medstuderande, en kompis. När man som producent på Smocka stiger in i ledarrollen innebär nämligen inte bara att vara ledare, utan lite också att vara en hjälplärare som kan stöda reportarna när de publicerar journalistiska texter för första gången. Jag hoppas att jag kunde hjälpa alla reportar som jobbade med webb och video att lära sig något nytt, att bli inspirerade av att jobba med journalistik och vara stolta över det de åstadkom under veckan.

Jag var åtminstone stolt över vad hela Smocka-teamet tillsammans åstadkom under vecka ett! Speciellt tacksam är jag ändå över hur mycket jag själv lärde mig. Att jag fick chansen att öva mig att balansera rollen mellan ledare och studiekompis.

 

Senaste nytt