Arbetslöshet bland unga ökar

Arbetslösheten bland ungdomar i åldrarna 15–24 år var i januari 23,5 procent, vilket är 2,3 procentenheter mer än för ett år sedan, rapporterar Statistikcentralen. Totalt var 63 000 ungdomar utan arbete.

Den totala arbetslösheten minskade däremot en aning till 242 000. I januari var arbetslöshetsgraden 9,2 procent, vilket är 0,1 procentenheter lägre än i fjol. Sysselsättningsgraden ökade en aning jämfört med fjolåret. Den var nu 67 procent medan den i fjol var 66,8. Jämfört med december minskade den dock ordentligt. Då var den 68,3 procent.

Sysselsättningssiffrorna ligger dock fortfarande långt efter regeringens mål på 72 procent. Rådet för utvärdering av den ekonomiska politiken sade i januari att det är osannolikt att regeringens mål nås.

I januari fanns det 6 000 fler sysselsatta än för ett år sedan.

(FNB)

Senaste nytt

Tidningen 3/23

Kiasma har två nya queer-temade utställningar Hur cykelvänligt är Helsingfors? Kan man fira vappen utan alkohol? Vägarbeten i Helsingfors – störande eller nödvändiga? Havis Amanda tar en semester Studentteaterns nya produktion Energi – men till vilket pris? Måsar skapar kaos vid torgen ”Tatueringar är mitt sätt att uttrycka mig själv” Rädda maten!