Flera språkversioner på väg

Igår lanserade barnombudsmannen en webbsida, lastensivut.fi, för att upplysa barn om deras rättigheter. Barnombudsmannen arbetar för att utveckla webbplatsen sida vid sida med barn och deras behov. Den nyttiga informationen når ändå inte alla barn i Finland eftersom den nya barnwebbsidan enbart är på finska. Arbetet pågår ännu, svarar överinspektör för barnombudsmannens byrå, Terhi Tuukkanen. Hon berättar att flera språkval är på kommande.

– Vi arbetar med en svensk version och den lanseras inom de kommande månaderna. Den finska versionen blev färdig först och vi ville publicera den så snabbt som möjligt. Därför finns sidorna enbart på finska ännu.

Barnombudsmannens byrå har också tagit flera i språkgrupper i beaktande och arbetar med flera språkval till den nya webbplatsen. Webbsidan kommer i framtiden att finnas på samiska och en version för personer med en synnedsättning. Först på agendan ligger den svenska versionen, säger Tuukkanen.

 

Läs Smockas tidigare artikel om lanseringen av webbplatsen här

Senaste nytt

Tidningen 3/23

Kiasma har två nya queer-temade utställningar Hur cykelvänligt är Helsingfors? Kan man fira vappen utan alkohol? Vägarbeten i Helsingfors – störande eller nödvändiga? Havis Amanda tar en semester Studentteaterns nya produktion Energi – men till vilket pris? Måsar skapar kaos vid torgen ”Tatueringar är mitt sätt att uttrycka mig själv” Rädda maten!