Föraren i Sastamala ville begå självmord

Mannen som orsakade dödskrocken i Sastamala har sagt till polisen att han försökte begå självmord. Han säger sig ha trott att mopedbilen han krockade med var ett större fordon. De två ungdomarna som färdades i mopedbilen dog i krocken på lördagskvällen. Polisen uppger att mannen hade en blodalkoholhalt på 1,42 promille.

Enligt polisen saknar mannen exakta minnesbilder av händelseförloppet. Polisen hade larmats till mannens hem före krocken på grund av ett familjegräl. Men när polisen kom hade han redan hunnit köra iväg, vilket familjen meddelat nödcentralen.

Polisen hänvisar till ögonvittnesskildringar om att mannen med avsikt körde över i filen för mötande trafik. Det är tillsvidare osäkert hur hårt mannen körde men enligt polisen förefaller det inte inte ha varit särskilt mycket för fort.

 

(FNB/Smocka)

Senaste nytt

Tidningen 3/23

Kiasma har två nya queer-temade utställningar Hur cykelvänligt är Helsingfors? Kan man fira vappen utan alkohol? Vägarbeten i Helsingfors – störande eller nödvändiga? Havis Amanda tar en semester Studentteaterns nya produktion Energi – men till vilket pris? Måsar skapar kaos vid torgen ”Tatueringar är mitt sätt att uttrycka mig själv” Rädda maten!