Fox news medger fel gällande val av sverigeexpert

Den amerikanska programledaren Bill O’Reilly säger i sitt program att kritiken för att de tog in Nils Bildt som sverigeexpert är befogad.

– Svenska regeringen vet inte vem han är och kritiken mot oss är befogad. Vi skulle ha gjort klart att Nils Bildt inte har med svenska försvaret eller regeringen att göra. Vi bad den svenska ambassadören att medverka men fick nobben, säger O’Reilly, enligt Aftonbladet.

I intervjun som under förra veckan visades på den konservativa tv-kanalen Fox News presenterades Bildt som ”nationell försvars- och säkerhetsrådgivare”. Sverige beskrevs som ett land plågat av kriminalitet, inte minst våldtäkter, som kopplades till invandring.

(FNB–TT)

Senaste nytt

Tidningen 3/23

Kiasma har två nya queer-temade utställningar Hur cykelvänligt är Helsingfors? Kan man fira vappen utan alkohol? Vägarbeten i Helsingfors – störande eller nödvändiga? Havis Amanda tar en semester Studentteaterns nya produktion Energi – men till vilket pris? Måsar skapar kaos vid torgen ”Tatueringar är mitt sätt att uttrycka mig själv” Rädda maten!