Jörn Donner ställer upp i kommunalvalet

Jörn Donner ställer upp i kommunalvalet som obunden på Svenska folkpartiets lista i Helsingfors, skriver partiet i ett pressmeddelande. Mångsysslaren Donner är känd som riksdagsman, författare, filmregissör, filmproducent, journalist och kritiker.

Som svar på frågan om varför han valde att ställa upp citerar Donner påven Johannes XXIII: ”Män är som viner. Vissa blir ättika, de bästa blir med tiden bara bättre”.

– Speciellt i dessa tider är det viktigt att personer som försvarar ett internationellt Finland kandiderar i valet, säger SFP:s partisekreterare Fredrik Guseff.

– Donner har förstås andra meriter som gör honom till ett värdefullt tillskott till kandidatuppställningen: erfarenheten, allmänbildningen och Donners rättframma ton, för att nämna några.

(FNB)

Senaste nytt

Tidningen 3/23

Kiasma har två nya queer-temade utställningar Hur cykelvänligt är Helsingfors? Kan man fira vappen utan alkohol? Vägarbeten i Helsingfors – störande eller nödvändiga? Havis Amanda tar en semester Studentteaterns nya produktion Energi – men till vilket pris? Måsar skapar kaos vid torgen ”Tatueringar är mitt sätt att uttrycka mig själv” Rädda maten!