Masskrock i Sverige – 1 död, 22 skadade

En person har omkommit och 22 personer har skadats i en trafikolycka på E18 mellan Arboga och Köping i Sverige på tisdagskvällen.

– Vi har sju patienter på sjukhuset i Västerås, varav en är mycket svårt skadad, säger Kjell Nylund, presstalesperson på landstinget i Västmanland, till TT. Han säger också att elva lätt skadade personer har förts till sjukhuset i Köping. Dessutom har fyra lätt skadade personer förts till sjukhus i Örebro.

Martina Saghamre, befäl vid polisens kommunikationscentral i Västmanlands län, säger till TT att minst åtta personbilar, en passagerarbuss och en betongbil är inblandade.
Situationen på platsen beskrivs som kaotisk.

Tolv ambulanser

Tidningen VLT har pratat med en anhörig till en av busspassagerarna, som uppger att bussen körde in i en stillastående lastbil.

Anders Hedström, presstalesperson vid polisen i Västmanland, vill inte bekräfta uppgifterna om att lastbilen stod stilla. Han har inga uppgifter om vad det var för buss.

– Men flertalet av de skadade ska ha varit passagerare på bussen.

Sjukvårdens larmcentral i Västerås uppger att nio ambulanser skickats till olycksplatsen. Dessutom har tre ambulanser från SOS Alarm i Örebro skickats dit. Räddningstjänsterna i Arboga och Köping har brandbilar på plats.

Enligt polisen var det halt på olycksplatsen. Även SMHI uppger att det kan ha varit halt på platsen då temperaturen runt Arboga började sjunka vid 16-tiden svensk tid.

(FNB-TT)

Senaste nytt