Nokias nya telefoner

Förstå gången på flera år kommer det nya telefoner under namnet Nokia

Uppstartsföretaget HMD Global har köpt licensen till namnet Nokia och lanserar nu fyra stycken telefoner under varumärket Nokia. För det första kommer det efter sjutton år äntligen ut en ny version av klassikern och ikonen 3310 som var Nokias oförstörbara telefon. På internet har telefonens hållbarhet blivit en meme. Förutom 3310 kommer tre stycken android telefoner till medelpris lanseras. Telefonerna heter Nokia 3, 5, och 6. Någon lanseringsdag finns ännu inte för Finand, men företaget har lovat att de ska komma till salu senare i år.

Nya och gamla 3310 sida vid sida.

Kina har däremot fått en liten smakbit av de nya telefonerna. Under en testförsäljning i Kina sålde Nokia 6 slut på mindre än en minut.

Christian Lindholm var med och designade dn ursprungliga 3310 för över sjutton år sedan.

– Jag uppfann gränssnittet i telefonen. Det vill säga telefonen hade en C-knapp, dendär knappen med ett blått streck och upp och ner. Den nya 3310:ans programvara baserar sig på den som jag med mitt team designade för sjutton år sedan.

Lindholm menar att programvaran har utvecklats och drar likheten till en bil.

– Det var nån som kom på att i en bil ska det finnas en ratt och när man svänger ratten till vänster ska bilen fara till vänster.

Lindholm menar att han utan vidare skulle köpa den nya 3310:an.

Senaste nytt