Personalen vid flyget hotar gå i strejk

(IAU) luftfartsverkets löntagarorganisation hotar med strejk. Det är Finavias dotterbolag Airpro vars medlemmar hotar att gå i strejk den 22 februari, om de inte kommer överens med arbetsgivarsidan.

Kraven gäller kollektivavtalen. Airpro vill ha bättre kollektivavtal för sina medlemmar. Riksförlikningsmannen Minna Helle har försökt att förmedla meningsskiljaktigheterna under veckan. Parterna kommer att träffas på nytt i morgon. Organisationen Palta, företräder arbetsgivarna, och är av en annan åsikt om kollektivavtalen. IAU är beredd på att skjuta upp strejken bara Palta uppfyller flera krav som har blivit framställda för Palta av luftfartsverkets löntagarorganisation.

Airpro sköter om, logistiken, flygplats-, kabin- och markservicen.

Yle-uutiset var först med nyheten.

Senaste nytt

Tidningen 3/23

Kiasma har två nya queer-temade utställningar Hur cykelvänligt är Helsingfors? Kan man fira vappen utan alkohol? Vägarbeten i Helsingfors – störande eller nödvändiga? Havis Amanda tar en semester Studentteaterns nya produktion Energi – men till vilket pris? Måsar skapar kaos vid torgen ”Tatueringar är mitt sätt att uttrycka mig själv” Rädda maten!