Pinsamt på Oscarsgalan

Det blev dramatiskt på Oscarsgalan 2017 då fel vinnare för bästa film utropades på scenen.

Filmen “La la land” annonserades som vinnare av priset för bästa film. Regissören Damien Chazelle steg upp på scen för att ta emot priset tillsammans med medlemmar av filmteamet. Under tacktalet blev de dock avbrutna då Justin Horowitz, en av producenterna till showen, meddelade att vinnaren var felaktigt utropad. Konferencier Warren Beatty hade fått fel kuvert och utropade “La la land” som vinnare för bästa film, då priset i verkligheten tillhörde “Moonlight”.

– Det är inte ett skämt, Moonlight har vunnit en Oscar för bästa film, meddelade Horowitz flera gånger på scen.

Moonlight handlar om en svart pojkes uppväxt i Miami med Ashton Sanders i huvudrollen. Musikalfilmen “La la land” med Emma Stone och Ryan Gosling i huvudrollerna var nominerad i 14 kategorier. Filmen förväntades även vinna priset för bästa film.

Här kan du se den dramatiska stunden:

Damien Chazelle vann Oscar för bästa regi för La la land och bästa kvinnliga huvudroll gick till Emma Stone för hennes rollprestation i samma film. Priset för bästa manliga huvudroll gick till Casey Affleck för hans rollprestation i filmen Manchester by the sea, vilken blev hans första Oscar. Bästa kvinnliga biroll gick till Viola Davis för filmen Fences och bästa manliga biroll gick till Mahershala Ali för hans rollprestation i Moonlight.

Prisfadäsen kommer säkerligen att skrivas ner i historien som en av de värsta skandalerna på Oscarsgalan. Här är några andra exempel på skandaler galan samlat på sig under åren.

År 2014 uttalade John Travolta skådespelerskan Idina Menzels namn fel. Menzel fick en Oscar för filmen Frozen. Han uppträdde märkligt och kallade vinnaren för “Adele Dazeem”.

År 2000 uppträdde de manliga “South Park”-skaparna Matt Stone och Trey Parker på Oscarsgalan drogpåverkade och iförda kvinnokläder. Humorduon imiterade med sin klädsel Gwyneth Paltrow och Jennifer Lopez.

– Vi skäms inte över våra kroppar, uttalade sig Parker.

 

 

Senaste nytt