USA förbereder inte massutvisningar

USA förbereder inte massutvisningar av personer som uppehåller sig illegalt i landet, säger John Kelly som är minister med ansvar för landets inre säkerhet, enligt nyhetsbyrån AP och flera andra medier. Kelly kommenterade saken under sitt besök i Guatemala. Han sade att det inte blir några massrazzior.

Han betonade samtidigt att de som kommer olagligt över gränsen och åker fast ”skickas tillbaka till sitt hemland mycket snabbare” än vad som har varit fallet under 2000-talet. Han sade att det inte längre lönar sig att komma illegalt till USA.

Trumps nya dekret om inresestopp dröjer

President Donald Trump skjuter upp ett nytt dekret om ett begränsat inreseförbud till nästa vecka, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg med hänvisning till en anonym källa i Vita huset. Källan meddelade inte orsaken till dröjsmålet. Trump har tidigare meddelat att han ska ge en ny order om inresevillkoren denna vecka.

Wall Street Journal skrev tidigare att Trumps regering ser ut att hålla fast vid inreseförbudet som gäller sju muslimska länder. Domstolar i USA har stoppat förbudet.
Det ursprungliga inreseförbudet gällde Iran, Irak, Jemen, Syrien, Libyen, Somalia och Sudan.

(FNB)

 

Senaste nytt