Vandalisering på judisk begravningsplats i USA

Över 500 gravstenar fälldes omkull eller förstördes vid en judisk begravningsplats i Philadelphia, rapporterar Svenska Yle. Vandaliseringen av den historiska begravningsplatsen Mount Carmel i Philadelphia upptäcktes på söndagsmorgonen. Av de vandaliserade gravarna är en del upp till hundra år gamla.

Andrew Mallin, som skulle besöka sin fars grav på söndagen, uttalade sig till tv-kanalen ABC att han hoppats att det skulle vara berusade ungdomar som orsakat skadegörelsen. Ändå är han skeptisk till att detta skulle vara fallet eftersom antalet vandaliserade gravstenar var så stort.

Andra vandaliseringen av judiska gravstenar inom en vecka

Det är inte den fösta skadegörelsen inom kort, för drygt en vecka sedan vandaliserades upp till 170 judiska gravstenar i St Louis, Missouri.

En del judiska grupper anser att efter att Donald Trump valts till president har högerextrema grupper ökat. Under den senaste månaden har det klottrats nazistiska symboler i tunnelbanan i New York och judiska lokaler utsatts för flera bombhot.

Polisen utreder skadegörelsen och Anti-Defamation League (ADL) har utlovat 10 000 dollar för information som kan leda till att vandalerna grips. ADL är en judisk organisation som bevakar nynazism och antisemitism i Amerika.

Senaste nytt