VR sätter in fler tågturer

VR ökar antalet tågturer på stambanan bland annat till Österbotten och Uleåborg. Tidtabellerna för dagstågen mellan Helsingfors och Tammerfors ändras också så att de även stannar vid de mellanliggande stationerna i Riihimäki, Tavastehus, Toijala och Lempäälä. De nya tidtabellerna gäller från midsommarveckan i juni.

I juni i fjol lade VR om hela tågnätet och drog in många tågturer och stängdes flera tågstationer. Då minskade stoppen vid bland annat Tavastehus och Toijala när man ville ha en snabbare förbindelse mellan Helsingfors och Tammerfors.

– Som helhet har strukturen fungerat bra, men vi har diskuterat med våra kunder och vi testar nu en modell där en dagstur (mellan Helsingfors och Tammerfors) ändras tillbaka till den gamla långsammare modellen där tåget stannar på flera stationer, säger Antti Tuominen som är planeringsdirektör för VR:s fjärrtrafik till FNB.

Tuominen säger att VR ökar antalet turer för att antalet passagerare har ökat. En nyhet är bland annat en morgontur från Uleåborg till Seinäjoki och en eftermiddagstur från Tammerfors till Uleåborg.

– Vi vill stöda tillväxt där det finns efterfrågan, säger Tuominen.

(FNB)

Senaste nytt