Yle analyserar bolagets ledarskap

Yle ska utvärdera det journalistiska ledarskapet inom bolaget. Yles ansvariga redaktörer och bolagets styrelse har tillsammans kommit överens om att kvaliteten på det journalistiska och programrelaterade beslutsfattandet ska utvärderas.

Kvalitetsrevisionen ska göras av Olli Mäenpää som är professor i förvaltningsrätt vid Helsingfors universitet och den blir färdig i mitten av maj. Mäenpää var ordförande för Opinionsnämnden för massmedier 1999–2003.

Det har förts en häftig debatt om Yles journalistik och ledning under den senaste tiden efter att flera kända journalister har sagt upp sig. Senast var det A-studios Susanne Päivärinta.

Diskussionen flammade upp efter att det hade framgått att statsminister Juha Sipilä (C) hade skickat flera meddelanden till journalisten Salla Vuorikoski. Hon rapporterade om att statsministerns släktingar hade kontakter med ett bolag som hade gjort affärer med gruvbolaget Terrafame. Vuorikoski sade senare upp sig från Yle.

(FNB)

Senaste nytt

Tidningen 3/23

Kiasma har två nya queer-temade utställningar Hur cykelvänligt är Helsingfors? Kan man fira vappen utan alkohol? Vägarbeten i Helsingfors – störande eller nödvändiga? Havis Amanda tar en semester Studentteaterns nya produktion Energi – men till vilket pris? Måsar skapar kaos vid torgen ”Tatueringar är mitt sätt att uttrycka mig själv” Rädda maten!