Gallup: ”Närhet är viktigast”

Vi frågade Kronohagsborna vad de tycker om posten.

 

1. Använder du postens tjänster?

2. Är det viktigt för dig med ett postkontor i närheten?

3. Vad tycker du om att Kronohagens postkontor stänger?

Suvi Korhonen. Foto: Moa Ketonen

Suvi Korhonen, Kronohagen

– Jo. För det mesta hämtar jag paket som jag beställt på internet.

– Jo. Jag tycker det är bra om ett postkontor finns inom gå avstånd eller om man lätt kommer dit med kollektivtrafik. Jag vill inte byta.

– Personligen har jag ingen skillnad. Jag bor på Elisabethsgatan så det är ingen stor skillnad i avstånd när jag nu måste gå till Hagnäs.

 

Jukka Aronsson. Foto: Moa Ketonen

 

Jukka Aronsson, Kronohagen

– Jag använder nästan aldrig tjänsterna. Några enstaka gånger har jag skickat brev och hämtat paket.

– Posttjänsterna måste finnas tycker jag. Jag antar det finns människor som använder posten hela tiden och då tycker jag posten ska vara nära människorna.

– Jag tycker inte om att posten försvinner. Postkontor borde finnas lite här och där.

 

Elina Screen. Foto: Moa Ketonen

  Elina Screen, Kronohagen

Ja. Min lägenhet renoveras just nu och posten sköter eftersändningen. Nu får jag en tid min post till min farbror. Jag är nu på väg till posten för att fråga om några brev blivit kvar i Kronohagen. Emellanåt postar jag brev och paket.

– Ja, det är lättare om man ska hämta eller posta paket så man inte behöver bära på dem en längre väg.

– Kronohagens postkontor har länge varit hotad. När posten en tid flyttades till Skatudden protesterade många. Posten är viktig för de äldre. För mig är det ingen skillnad då jag har samma distans till Kronohagen och Hagnäs men om man bor här (kronohagen) så är det inte så roligt.

 

Heikki Yrjölä. Foto: Moa Ketonen

Heikki Yrjölä, Kronohagen

– Jag har nyligen flyttat utomlands ifrån så nej. I framtiden kommer jag säkert främst använda posten till att hämta nätbutiksköp.

– Jo, jag har ingen bil. Jag är van att få postpaketen till dörren när jag bodde i London så nu skulle jag ju gärna få mina paket så nära mitt hem som möjligt.

– Besviken är jag nog. Men om det t.ex. kommer en paketautomat till Kronohagen istället så är det helt okej.

Riikka Takala. Foto: Moa Ketonen

Riikka Takala, Skatudden

– Jag hämtade faktiskt nyss medicin därifrån. Emellanåt går jag dit och frågar om saker t.ex. vad det kostar att posta ett brev. Så har jag hämtat ett nytt pass från posten. Jag skickar också brev och kort men nuförtiden använder jag mer internet till det.

– Nog är det ju en bra sak men kanske inte världens viktigaste.

– Sorligt när alla tjänster försvinner från ens närhet. Resan till posten blir längre men jag brukar ändå posta mina kort vid Stockmann.

Senaste nytt

Tidningen 3/23

Kiasma har två nya queer-temade utställningar Hur cykelvänligt är Helsingfors? Kan man fira vappen utan alkohol? Vägarbeten i Helsingfors – störande eller nödvändiga? Havis Amanda tar en semester Studentteaterns nya produktion Energi – men till vilket pris? Måsar skapar kaos vid torgen ”Tatueringar är mitt sätt att uttrycka mig själv” Rädda maten!