Svenska Yle: Morgonens tv-nyheter på svenska upphör i juni

De svenska morgonnyheterna på tv kommer att upphöra från och med fjärde juni, uppger Svenska Yle. De har hittills varit en del av Aamu-tv i Yle TV1, men nu vill Svenska Yle fördela resurserna på annat. De kommer att prioritera nyheter i radio och webb på morgnarna.

De sena nyhetssändningarna på tv samlar fortfarande många finlandssvenska tittare vid rutan. TV-nytt sändningarna kl. 17.55 och 19.30 kommer därför att fortsätta som vanligt.

De svenskspråkiga nyheterna som en del av Aamu-tv har fungerat som en bro till den finskspråkiga publiken. Den kontakten kommer inte längre att finnas efter juni. Yle har ändå under de senaste halvåret ökat textningen på svenska. Dessutom görs det i dag också många tvåspråkiga satsningar.

Senaste nytt

Tidningen 3/23

Kiasma har två nya queer-temade utställningar Hur cykelvänligt är Helsingfors? Kan man fira vappen utan alkohol? Vägarbeten i Helsingfors – störande eller nödvändiga? Havis Amanda tar en semester Studentteaterns nya produktion Energi – men till vilket pris? Måsar skapar kaos vid torgen ”Tatueringar är mitt sätt att uttrycka mig själv” Rädda maten!