Biden intresserad av plats i Vita huset

Det amerikanska presidentvalet tar plats 2020, men redan nu börjar tävlingen om vem som ska få ställa upp. Joe Biden är en av de som meddelat sitt intresse för att kandidera för det demokratiska partiet.

Joe Biden har på torsdagen meddelat att han tänker sträva efter att få ställa upp i USA:s nästa presidentval för demokraterna. Förutom Biden har 20 andra personer meddelat intresse för att få kandidera för demokraterna. Enligt experter är det ändå högst troligen att Biden blir vald till kandidat.


Biden meddelade själv om nyheten på sin Twitter.

Enligt Terry Madonna, professor i politik vid Franklin & Marshall – universitetet, så tilltalar Biden den vita arbetarklassen, som starkt bidrog till president Donald Trumps vinst i det förra presidentvalet.

En detalj som ändå väcker frågor är huruvida Biden kommer orka kampanjera och kanske leda USA, då han idag är 76 år gammal. Enligt Madonna så kan det ställa till med komplikationer för partiet i valet, i och med att skillnaden generationer emellan är en viktig fråga för demokraterna. I något skede kommer de vara tvungna skära ner på åldern, och det kan ske redan i valet 2020.

Den sittande presidenten Donald Trump har meddelat att han är intresserad av att ställa upp för omval i presidentvalet, som går av stapeln år 2020.

Källa: Yle.fi

Senaste nytt