Bo-Göran Åstrand vann biskopsvalet

Bo-Göran Åstrand fick mest röster i både första och andra valomgången. I den första valomgången fick han 198 av 652 röster och i den andra valomgången fick han 309 mot Ekstrands 265.

Den andra valomgången i biskopsvalet i Borgå stift ordnades idag den 10 april. En andra valomgång ordnades eftersom ingen av totalt fyra kandidaterna fick över hälften av rösterna. Bo-Göran Åstrand och Sixten Ekstrand var däremot de två kandidater som fick mest röster och det var dessa som det slutgiltiga resultatet stod emellan.

Bo-Göran Åstrand vill arbeta för en kyrka som välkomnar alla och ger alla en röst. Han vill jobba för en kyrka där man hjälps åt, samarbetar och tror på Guds möjligheter. Dessutom vill Bo-Göran Åstrand arbeta för en kyrka som lever i tiden och bevarar det kristna budskapet. Hans slagord är ”tillsammans kan vi mera”.

Biskopsvalet i Borgå stift förrättas efter att biskop Björn Vikström avgår efter tio år på biskopsstolen, för att tillträda en tjänst vid Åbo Akademi. Den första valomgången ägde rum för knappt en månad sedan.

Bo-Göran Åstrand kommer att installeras som biskop under högmässan i Borgå domkyrka 25 augusti och tillträder 1 september.

Senaste nytt

Tidningen 3/23

Kiasma har två nya queer-temade utställningar Hur cykelvänligt är Helsingfors? Kan man fira vappen utan alkohol? Vägarbeten i Helsingfors – störande eller nödvändiga? Havis Amanda tar en semester Studentteaterns nya produktion Energi – men till vilket pris? Måsar skapar kaos vid torgen ”Tatueringar är mitt sätt att uttrycka mig själv” Rädda maten!