Damlejonen föll på målsnöret efter dramatisk final

Finland gjorde ett fantastiskt VM på hemmaplan. Det räckte dock inte hela vägen. USA snuvade finländskorna på guldet efter straffläggning.

Drygt 6000 åskådare bjöds på en högdramatisk VM-final mellan Finland och USA. Amerikanskorna dominerade som väntat matchbilden redan från start och Finlands målvakt Noora Räty var i stort sett den enda anledningen till att matchen levde efter den första perioden.

Med fyra minuter kvar av den andra perioden kom målet för USA. Annie Pankowski lyckades överlista Räty och den amerikanska ledningen var ett faktum.

Men damlejonen gav sig inte. Några minuter senare kom kvitteringen genom Susanna Tapani och arenan i Esbo exploderade.

Efter en mållös andra period gick matchen till förlängning. En förlängning som bjöd på dramatik utan dess like.

Drygt halvvägs in i förlängningen satte Petra Nieminen pucken i mål och en stund trodde damlejonen att de var världsmästare. Efter en utdragen videogranskning valde domarna dock att döma bort målet och förlängningen fortsatte för spelarna, som redan hunnit fira guldet.

Inget av lagen lyckades avgöra under förlängningen och matchen gick till straffläggning. Där var USA starkare och stod slutligen som segrare.

Källor: SPT, Helsingin Sanomat

Senaste nytt

Tidningen 3/23

Kiasma har två nya queer-temade utställningar Hur cykelvänligt är Helsingfors? Kan man fira vappen utan alkohol? Vägarbeten i Helsingfors – störande eller nödvändiga? Havis Amanda tar en semester Studentteaterns nya produktion Energi – men till vilket pris? Måsar skapar kaos vid torgen ”Tatueringar är mitt sätt att uttrycka mig själv” Rädda maten!