Finländare vald till årets spelare i The Championship

Den finländska fotbollsspelaren Teemu Pukki utnämndes på söndag kväll till ”Säsongens spelare” i The Championship, den näst högsta ligan i England.

Den 29-åriga Pukki toppar även skytteligan, där han under säsongen har prickat in 26 stycken mål. Pukki spelar i laget Norwich City, som toppar tabellen, då det är sex matcher kvar av säsongen.

Den enda spelaren som i europeiska ligor har prickat in fler mål är den argentinska Lionel Messi, som spelar i Barcelonas skjorta.

Norwich City toppar tabellen med sju poäng till andraplatsen, och åtta poäng till trean. De två lagen med högst poäng i slutet av säsongen går frånThe Championship till den största ligan i England, Premier League.

Pukki är den första Norwich-spelaren, men även den första finländaren att ta hem priset.

Källa: Yle och Iltalehti

Uppdaterad 11:16 med rättelse från Champions League till The Championship.

Senaste nytt

Tidningen 3/23

Kiasma har två nya queer-temade utställningar Hur cykelvänligt är Helsingfors? Kan man fira vappen utan alkohol? Vägarbeten i Helsingfors – störande eller nödvändiga? Havis Amanda tar en semester Studentteaterns nya produktion Energi – men till vilket pris? Måsar skapar kaos vid torgen ”Tatueringar är mitt sätt att uttrycka mig själv” Rädda maten!