Amerikanerna är lika intresserade av och oroade över klimatförändringen som tidigare, skriver The Economist. Många amerikaner, ungefär en tredjedelar av befolkningen, tror inte ens på att forskarna tror på klimatförändringen. Lite under två tredjedelar av folket tror att förändringen redan är på gång och 44 procent oroar sig över klimatförändringen, enligt en enkät som utförts av företaget Gallup. Även Google-trender visar att intresset för att söka upp information om fenomenet har varit på samma nivå sedan år 2010.

Ett helt annan intresse fanns efter att dokumentären The Inconvenient Truth kommit ut år 2006. Filmen regisserades av Davis Guggenheim och Al Gore var huvudperson. Efter det var klimatförändring i flera år ett ungefär fem gånger populärare sökord än det är nu.

Attityderna gentemot klimatförändringen var de samma efter dokumentärens premiär och har länge varit likadana. Det vill säga, även om intresset för klimatförändringen tidvis ökat är attityderna på samma nivå som de har varit de senaste 20 åren. Nuförtiden är 44 procent oroade över den globala uppvärmningen och år 2000 var andelen 40 procent.

Källa: The Economist

Bild: NASA

 


 

Läs även:

Flygbränsle är helt skattefritt. Varför?