Miljon för Madonna i Eurovisionen

Madonnas uppträdande ingår inte i Eurovisionens budget och kommer därför att finansieras av en utomstående person.

Eurovisionenfinalen ordnas i år i Tel Aviv, Israel. Där kommer Madonna att uppträda med två låtar under finalens mellanakt.

Madonnas uppträdande ingår inte i Eurovisionens budget och kommer därför att finansieras av en utomstående person. Uppträdandet kommer att kosta över 1,1 miljoner euro och betala av miljardären Sylvan Adams.

Många har uppmanat till en bojkott mot Eurovisionen på grund av att den ordnas i Israel. Det har nu bekräftats att finalen ändå kommer att ordnas där. Kritiken kommer från ett flertal artister. Svenska artister och kulturarbetare har i protest skrivit under en petition och har hittills samlat in 171 namn.

Enligt de som har skrivit under döljer Eurovisionen brotten mot det palestinska folket och stöder apatheidpolitiken genom att normalisera och ta bort fokus från problemen som råder i området. Läs mera om bojkotten här.

Källa: Yle, Smocka

Senaste nytt

Tidningen 3/23

Kiasma har två nya queer-temade utställningar Hur cykelvänligt är Helsingfors? Kan man fira vappen utan alkohol? Vägarbeten i Helsingfors – störande eller nödvändiga? Havis Amanda tar en semester Studentteaterns nya produktion Energi – men till vilket pris? Måsar skapar kaos vid torgen ”Tatueringar är mitt sätt att uttrycka mig själv” Rädda maten!