Mussolini kandiderar i EU-parlamentsvalet

Mussolini tror att många kommer att vilja skriva hans namn på valsedeln.

Caio Giulio Cesare Mussolini, den italienska diktatorn Benito Mussolinis barnbarnsbarn kommer att kandidera för högerpartiet Fratelli d’Italia i årets EU-parlamentsval.

Mussolini ser ljust på valet då han tror att många kommer att vilja skriva Mussolini på valsedeln.

Mussolini beskriver sig själv som en ”post-fascist” och är kusinbarn till Alessandra Mussolini som suttit i EU-parlamentet för Silvio Berlusconis Forza Italia sedan 2014.

Mussolini är född i Argentina och har ingen tidigare erfarenhet av politik, men han har sagt att han uppenbarligen har andats politik hela sitt liv. Han har även sagt att han tror sig vara en utvald kandidat för valet, inte på grund av sitt efternamn, utan på grund av sina förnamn som är den italienska versionen av ”Gaius Julius Caesar”.

Senaste nytt

Tidningen 3/23

Kiasma har två nya queer-temade utställningar Hur cykelvänligt är Helsingfors? Kan man fira vappen utan alkohol? Vägarbeten i Helsingfors – störande eller nödvändiga? Havis Amanda tar en semester Studentteaterns nya produktion Energi – men till vilket pris? Måsar skapar kaos vid torgen ”Tatueringar är mitt sätt att uttrycka mig själv” Rädda maten!