Svensk OS-ansökan 2026 får tummen upp

Sverige har aldrig haft ett vinter-OS tidigare trots att de sökt många gånger. Idag gav regeringen klartecken för en svensk OS-ansökan.

Sveriges OS-kommitté fick idag det efterlängtade beskedet kring säkerhetsgarantin och regeringen ger tummen upp för en svensk OS-ansökan 2026.

Sveriges statsminister Stefan Löfven har i ett tidigare skede sagt att OS-frågan behöver beredas mycket noggrant så att inga onödiga risker, ekonomiska eller säkerhetsmässiga, skall uppstå.

Sverige har aldrig haft ett vinter-OS tidigare trots att de sökt många gånger. Italien är en tuff motkandidat. Ett eventuellt OS i Italien skulle inte bli lika utspritt som ett spel med Sverige som arrangörsland.

På fredag ska Sveriges olympiska kommitté lämna in den definitiva OS-ansökan. I den ingår även Paralympics. 

Källa: SVT

Senaste nytt

Tidningen 3/23

Kiasma har två nya queer-temade utställningar Hur cykelvänligt är Helsingfors? Kan man fira vappen utan alkohol? Vägarbeten i Helsingfors – störande eller nödvändiga? Havis Amanda tar en semester Studentteaterns nya produktion Energi – men till vilket pris? Måsar skapar kaos vid torgen ”Tatueringar är mitt sätt att uttrycka mig själv” Rädda maten!