Sunrise Avenues avskedsturné flyttas med ett år

Orsakerna till att turnén flyttades är relaterade till de hälso- och säkerhetsaspekter som har att göra med den nuvarande pandemin. 

Till exempel Tyskland bestämde att förbjuda alla evenemang till slutet av augusti 2020. Om turnen skulle ha ordnats enligt den ursprungliga tidtabellen skulle nästan alla konserter ha inhiberats i och med att majoriteten av uppträdanden är just i Tyskland.

Det har sålts rekordmycket biljetter till turnén och det uppskattas att det kommer att finnas publik från ett tiotal olika länder. Turnén innehåller 17 olika konserter i olika länder.

Förutom konserterna i Finland och Tyskland kommer bandet också att uppträda på arenor i Österrike och Schweiz.

– Det är omöjligt att ens tänka sig att närmare 3 000 människor skulle festa tillsammans nu. Produktionsövningarna skulle redan kräva tio personers närvaro i fyra olika länder och vi vill inte åka på vår sista turné om det betyder att vi riskerar fansens säkerhet. Det finns viktigare saker än höjdpunkten för Sunrise Avenues saga och till all tur blir det dags för det senare,säger bandets galjonsfigur Samu Haber.

De ursprungliga biljetterna kommer att duga som sådana för den nya turnen.

– Håll reda på era biljetter tills vi ses, uppmanar Haber.

 

Källa: Yle

Senaste nytt

Tidningen 3/23

Kiasma har två nya queer-temade utställningar Hur cykelvänligt är Helsingfors? Kan man fira vappen utan alkohol? Vägarbeten i Helsingfors – störande eller nödvändiga? Havis Amanda tar en semester Studentteaterns nya produktion Energi – men till vilket pris? Måsar skapar kaos vid torgen ”Tatueringar är mitt sätt att uttrycka mig själv” Rädda maten!