Recept: Supergoda veganska chokladbollar

Busenkla glutenfria och veganska chokladbollar utan tillsatt socker.

PORTIONER: ca 15-20 st

Ingredienser:

8-10 dadlar

¾ dl kokosolja

2 ½ glutenfria havregryn

1 ½ msk kakao

2 msk starkt kaffe eller espresso

ca 1 krm havssalt 

Kokos, pärlsocker, eller strössel (att rulla i)

Gör så här:

  1. Mixa dadlarna med kokosolja till en jämn smet. Blanda i övriga ingredienser, forma till runda bollar och rulla dem i kokos.
  2. Förvara i kylen.

Senaste nytt

Tidningen 3/23

Kiasma har två nya queer-temade utställningar Hur cykelvänligt är Helsingfors? Kan man fira vappen utan alkohol? Vägarbeten i Helsingfors – störande eller nödvändiga? Havis Amanda tar en semester Studentteaterns nya produktion Energi – men till vilket pris? Måsar skapar kaos vid torgen ”Tatueringar är mitt sätt att uttrycka mig själv” Rädda maten!