test

Chefer brister i ledarskap under distansarbete visar ny undersökning

En tredjedel av finländarna arbetar numera på distans, till följd av coronapandemin. Hälften upplever att deras chef inte ger tillräckligt med stöd under omständigheterna, visar en undersökning som tjänstemannaförbundet Erto har gjort.

40 procent av arbetstagarna uppger att de haft mindre ork att utföra sina arbetsuppgifter sedan arbetet började utföras på distans. 

En fjärdedel säger att de inte fått tillräckliga anvisningar från sina chefer för att kunna göra ett bra jobb på distans. 

Med tanke på att var tredje person säger att de arbetar på distans för första gången kan många vara ganska förvirrade i den här situationen, säger Juri Aaltonen, ordförande för Tjänstemannaförbundet Erto till Svenska Yle.

Var femte arbetstagare säger att de inte har fått några som helst arbetsredskap för distansarbete av sin arbetsgivare. 

Aaltonen ser allvarligt på den nuvarande situationen och uppmanar alla chefer att ta sitt ansvar och stödja sina medarbetare, särskilt då distansarbete tycks bli mer vanligt även efter att krisen är över. 

Tjänstemannaförbundet Erto undersökte anställda som arbetade på distans med en undersökning i början av april. Ungefär 1 000 anställda svarade på undersökningen. 

Källor: Svenska Yle, STT

Senaste nytt