test

Masskjutning i Kanada – 17 döda

Poliskommissarie om dådet: "Inte en slumpmässig handling."

I den kanadensiska provinsen Nova Scotia har 17 personer dödats i en masskjutning. Dådet skedde under tolv timmar från lördag kväll till söndag eftermiddag lokal tid. Bland de 17 som dog i skjutningen finns en konstapel som jobbat för den kanadensiska polisen i 23 år.

– Det här är en förödande dag för Nova Scotia som vi kommer att minnas i många år framöver, skriver biträdande kommissionär för den federala polisen i Kanada Lee Bergerman i ett uttalande på Facebook.

Just nu är mycket oklart om gärningsmannens motiv. Polisens kommissionär Brenda Lucki tror att gärningsmannen ursprungligen hade en motivering för dådet, men att det senare urartade i slumpmässigt skjutande. Förutom skjutningar på flera olika ställen i Nova Scotia upptäckte polisen även brinnande byggnader i Portapique, där skjutningarna började.

Enligt polisen är gärningsmannen en 51-årig tandtekniker. Under dådet var han utklädd till polis, och körde en bil som liknade en polisbil. Gärningsmannen dog på en bensinstation efter skottlossning med polisen.

Skjutningen är den dödligaste i Kanadas historia.

 

Källor: CBC, Polisen i Nova Scotia

 

Senaste nytt