Årets Ruisrock är inhiberad

Årets Ruisrock-festival inhiberas på grund av coronasituationen, rapporterar STT. Festivalen arrangeras nästa gång först i juli 2022.

Festivalen Ruisrock som årligen brukar ordnas i början av juli i Ruissalo i Åbo är återigen inhiberad. Enligt arrangörerna baserar sig beslutet att inhibera festivalen på den osäkra situationen gällande coronaläget.

Festivalen flyttas för andra gången

Festivalen flyttas för andra gången i rad med ett år framåt till juli 2022. De som köpt biljetter för både det här årets festival och förra årets kan spara dem inför nästa år, säger Ruisrocks promotor Mikko Niemelä. Enligt Niemelä finns det inte heller en risk att festivalen inte alls skulle fortsätta på grund av inhiberingen. Eftersom beslutet togs i tid blir förlusterna så minimala som möjligt.

Planeringen av Pori Jazz fortsätter

Andra festivalarrangörer följer inte i Ruisrocks fotspår. Verkställande direktör för festivalen Pori Jazz Miika Ranne försäkrar om att planeringen av festivalen fortsätter. Ifall läget inte tillåter att en stor festival hålls, har arrangörerna som alternativ att ordna flera mindre konserter istället.

Källa: STT & Yle

Senaste nytt